PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
zaterdag 28 mei 2022
 Pelgrimskerk

Interactieve 3D Virtuele Tour Pelgrimskerk


Met plezier kan ik u melden dat het interieur van de Pelgrimskerk is gescand door Ardito Fotografie. Het opgeleverde model is een 3D interactieve virtuele tour. De kijker kan door het interieur van de kerk lopen en het complete interieur bekijken als een soort opengewerkt poppenhuis.Bekijk hier de 3D interactieve virtuele tour >>>


Over het 3D Model van de Kerk
De virtuele tour is gemaakt op maandag 23 mei 2022, 1 dag na de afscheidsdienst die plaatsvond op zondag 22 mei 2022.
Voor het maken van het model heeft Ardito’s fotograaf Jan-Evert Zondag het interieur van de Kerk met een speciale cameratechniek gescand.
De scan bestreek het kerk-interieur op de begane grond en enkele hoge standpunten. In totaal bevat het model bijna 190 cameraposities.

Aan het model zullen in de aanloop naar het Open Monumentenweekend Zoetermeer in september 2022, aanklikbare elementen worden toegevoegd met extra informatie over wat er in de kerk te zien is: orgel, ramen, liturgietafel, portretten van voorgangers in de Consistorie etc.

Dank voor de medewerking en informatie!
Speciale dank van de fotograaf gaat uit naar Kerkrentmeesters Rik Buddenberg en Henry van der Wiel en Kerkbeheerder Gerda Griffioen, voor de welwillende medewerking bij het maken van de tour. Vooruitlopend op de inhoudelijke medewerking vanuit de Wijkgemeente ook dank aan de inhoudelijk deskundige(n) in verband met de nog aan te brengen extra interactieve elementen in de tour.

Over het model als bijdrage van het Comite Open Monumentendag en Ardito Fotografie
Zoals ook is vermeld op Ardito’s website zijn het 3D-model en de virtuele rondleiding onderdeel van Ardito’s sponsorbijdrage aan Open Monumentendag Zoetermeer.

Door die sponsoring kan het Comite jaarlijks 1 locatie uitkiezen die in aanmerking komt voor een 3D model en virtuele tour, binnen de actuele kaders van de Open Monumentendag Zoetermeer en het sponsordoel van Ardito: het toegankelijk maken van een Zoetermeerse erfgoedlocatie die anders niet of moeilijk toegankelijk zou zijn.

Dit jaar is de keus van het Comite gevallen op de Pelgrimskerk.
De kerk is recentelijk aan de erediensten onttrokken in verband met krimp in de kerkgemeenschap.
Daardoor is de kerk bijna niet meer toegankelijk voor bezoekers, zeker niet in de toestand rond na de afscheidsdienst op 22 mei 2022.
Een virtuele rondleiding maakt de Kerk dus breder toegankelijk.

Vorig jaren koos het Comite de Molen De Hoop en de Toren van de Oude Kerk.
Ook daar was het doel, de locaties toegankelijker te maken voor mensen die de steile ladders niet kunnen bestijgen en/of geen toegang hadden in verband sluitingen als gevolg van de Corona pandemie.

De modellen van de Molen en de Toren zijn is nog steeds beschikbaar, via dezelfde link www.ardito.nl/omd079