PWZZ.nl gebruikt analytische cookies. Deze cookies worden gebruikt om de website te kunnen optimaliseren.
vrijdag 10 maart 2023

De app Wij van Zuid


Een instrument om de binding te versterken.

Hierbij lichten we een stukje van de sluier op van de app Wij van Zuid.

Een projectgroep, bestaande uit 10 enthousiaste mensen (zie de foto van 8 medewerkers - Jeroen van Smeden en Petra Vossegat konden er niet bij zijn) bereidt de invoering van de app voor. Je kunt vanaf nu voor al je vragen over de app bij hen terecht.

Wat is de app Wij van Zuid?
De app Wij van Zuid is een eigen app voor onze gemeenschap. Je kunt met de hele gemeenschap communiceren of met bepaalde groepen waaraan je zelf deelneemt. Denk aan de diverse werkgroepen en activiteiten binnen onze wijkgemeente. Je kunt zelf groepen aanmaken. Je kunt wel of niet aanhaken als gemeentelid bij bijvoorbeeld ‘wel en wee’.

Waarom de app Wij van Zuid?
Alles wat we belangrijk vinden, staat op onze smartphone of tablet. De kerk hoort daar ook bij. Het is toch bijzonder dat je voor je sportclubje, je koor, je familie, je vrienden en je gespreksgroep een app hebt, maar dat de kerk, die een belangrijke rol in je leven speelt, totaal afwezig is op je telefoon/tablet.
De ervaringen in Noord (Ichthuskerk) en de Oosterkerk zijn positief. Beide kerken hebben zo’n 250 leden geregistreerd op hun app. Er zijn al 600 kerken in Nederland die gebruik maken van een kerkapp.

Wie bereik je met de app Wij van Zuid?
De binding binnen de actieve gemeenschap wordt versterkt middels het gebruik van de app. De belangrijkste gegevens (foto, e-mailadres en telefoon) van de gemeenteleden komen erin. Je kunt elkaar gemakkelijk en snel vinden. Verslagen van werkgroepen, preken etc. kun je erop vinden. Groepen waarin je actief bent, zoals koren, muziek en gespreksgroepen kunnen worden opgenomen in de app Wij van Zuid.
In statistieken zie je dat ouderen heel actief zijn in het gebruik van smartphone en/of tablet.

In de volgende nieuwsbrief meer over de mogelijkheden van de app.

Jessica Monker, Jan Blankespoor en Sofie van der Linden (projectleiding)